BLOEMBOLLEN ONDER GRAS

Als landscaper levert Holland Citiflower maatwerk in beplantingsplannen voor tuinen, parken, bermen en taluds. De bollen kunnen zowel in borders als onder gras worden geplant. Met name voor bermen en taluds kan dit verrassende resultaten geven. Neem een kijkje in ons fotoalbum!

De vroege voorjaarsbloemen zijn de eerste lenteboden die stad en landschap uit hun winterslaap wekken. Al in februari steken bij gunstige weersomstandigheden, de eerste sneeuwklokjes uit boven het gras of de sneeuw. En tot ver in maart wordt de omgeving verfraaid door de krokus, narcis, blauwe druif, etc.

Door middel van het beplanten van voorjaarsbloeiers worden woonwijken voor meerdere jaren verfraaid. Het zijn de blikvangers bij o.a. evenementen en jubilea. Ook sponsoring van publiek groen behoort tot de mogelijkheden.

De beplante locaties vergen voor wat betreft de conditie van de bloembollen nauwelijks onderhoud. Het gras, waaronder de bollen zijn geplant, kan zes tot acht weken na de bloei worden gemaaid. Voor een optimaal bloeiresultaat dient het gras een laatste maaibeurt te hebben aan het einde van het groeiseizoen.
Meer weten? Neem contact met ons op!